Recente Projecten

Leerkes Engineering heeft de volgende projecten bij opdrachtgevers uitgevoerd (niet persé in chronologische volgorde weergegeven).

Function Control Research B.V. Groningen

Function Control bouwt papier en karton inspectiesystemen. Dit zijn Hi-tech systemen die werken d.m.v. Vision. Ze hebben ongeveer 10 mensen in dienst en bouwen hun machines zelf. De machines worden geleverd over de hele wereld.

Voor meer informatie over Function Control, zie hun website: https://www.functioncontrol.com/

Leerkes Engineering heeft voor Function Control een nieuwe Eplan Electric P8 standaard en huisstijl ontwikkeld en geïmplementeerd binnen het bedrijf. Daarnaast heeft Leerkes Engineering alle oude machines opnieuw in de nieuwe stijl getekend, verbeterd en getoetst aan de nieuwste normen zoals NEN-EN-IEC 60204, NEN-EN-IEC 61439-1 en NFPA 79. Deze werkzaamheden zijn grotendeels bij huis uitgevoerd waarbij veelvoudig contact is geweest met de werknemers van Function Control.

Dit zegt Managing Director, Niels Kleinnibbelink over Leerkes Engineering:

“Binnen Function Control hadden wij behoefte aan een ervaren en pragmatisch electrical engineer met uitgebreide E-Plan ervaring, die onze standaard van elektrische schema’s naar een hoger niveau kon brengen.

Leerkes Engineering heeft deze wens snel en zorgvuldig ingevuld. Wij hebben Dennis ervaren als een zeer kundig en bekwaam persoon. Dennis heeft veel thuiswerken, gecombineerd met enkele efficiënte en effectieve bezoeken bij ons op locatie, en wij zijn zeer tevreden over het resultaat.”

TELE Besturingstechniek B.V. Hengelo

TELE Besturingstechniek is een hoogwaardige machinebouwer op hoog niveau. Geen enkele uitdaging is hen te groot. Ze hebben ongeveer 25 mensen in dienst en bouwen innovatieve schakel- en besturingskasten voor de machinebouwer. Zij zijn gespecialiseerd in de Europese en Amerikaanse markt en mogen schakel- en besturingskasten certificeren volgens UL 508A/CSA.

Voor meer informatie over TELE Besturingstechniek, zie hun website: https://telebesturingstechniek.nl/

Leerkes Engineering heeft een aantal projecten uitgevoerd voor TELE Besturingstechniek, waarbij Leerkes Engineering deze opdracht geheel zelfstandig de elektrische schema’s heeft vervaardigd met Eplan Electric P8. Dit zijn project geweest mb.t. verschillende normen zoals IEC 60204-1 en NFPA 79/UL 508A. Deze werkzaamheden zijn grotendeels bij huis uitgevoerd waarbij veelvoudig contact is geweest met de werknemers van TELE Besturingstechniek.

Dit zegt Bedrijfsleider, Herny Kaptein over Leerkes Engineering:

(Recensie komt nog)

Stork Nederland B.V. Emmen

Stork Nederland, onderdeel van Fluor, is een internationale technische dienstverlener met een breed aanbod aan mechanische en elektrotechnische diensten. Bij Fluor werken wereldwijd zo’n 75.000 mensen en zijn ze vertegenwoordigd in meer dan 100 landen. Gezamenlijk werken ze dagelijks aan de meest uiteenlopende projecten, bijvoorbeeld de renovatie van een gasproductielocatie, een onderhoudsstop op een petrochemische plant, aanleg van een elektrotechnische installatie en automatisering op een tank park, reparatie van een tandwielkast en het onderhoud van een offshore platform.

Voor meer informatie over Stork Nederland, zie hun website: https://www.stork.com/nl/nederland/

Leerkes Engineering heeft meegewerkt aan een aanbesteding voor de Provincie Fryslân, waarbij 3 bruggen in omgeving Leeuwarden Elektrisch en besturingstechnisch zijn gerenoveerd.
Hierbij heeft Leerkes Engineering de hardware engineering op zich genomen waarbij de grote uitdaging was om binnen de strakke deadline, het geldende bestek te vertalen in goede werkbare elektrische schema’s die voldoen aan de typicals van Provincie Fryslân.
Deze werkzaamheden zijn grotendeels bij huis uitgevoerd waarbij veelvoudig contact is geweest met de werknemers van Stork en Provincie Fryslân.

Leerkes Engineering heeft de hardware engineering uitgevoerd voor een concentraat indikking unit van afvalverwerkingsbedrijf Attero B.V. in Wijster. Leerkes engineering heeft met behulp een P&ID, IO lijst en Equipmentlijst de elektrische schema’s en materiaallijst verzorgd voor dit procesinstallatie project.

Dit zegt Manager Engineering, Frank Hoving over Leerkes Engineering:

“Dennis heeft voor Stork meegewerkt in een project. Hij heeft hierin zelfstandig de hardware engineering uitgevoerd. Dennis was zelfstandig, communicatief en fijn om mee samen te werken. Dit heeft geleid tot een goed resultaat in het project.”

Strukton Systems B.V. Meppel

Strukton Systems is een all-round internationaal installatiebedrijf en ze richten zich in eerste instantie op onderhoud en beheer, en passen daarvoor onze hoogwaardige technologie, domeinkennis en vakmanschap toe. Met ruim 6.500 medewerkers in onze verschillende thuislanden zijn zij goed voor een omzet van 1,916 miljard euro.

Zij opereren in 3 verschillende markten; Railsystemen, Civiele infrastructuur en Techniek en gebouwen.

Voor meer informatie over Strukton Systems, zie hun website: https://strukton.com/nl

Leerkes Engineering heeft meegewerkt aan een aanbesteding voor de Provincie Noord Brabant, waarbij een brug in omgeving Dinteloord Elektrisch, besturingstechnisch en hydraulisch is gerenoveerd.
Hierbij heeft Leerkes Engineering de hardware engineering op zich genomen waarbij berekeningen gemaakt moesten worden.

Dit waren berekeningen zoals; integrale kabelberekeningen, selectiviteitsberekeningen, 3-fasen kortsluitberekeningen, kastkoeling berekeningen, kelderverwarming berekeningen, UPS berekeningen en het opstellen van een EMC management plan.

Deze werkzaamheden zijn grotendeels bij huis uitgevoerd waarbij veelvoudig contact is geweest met de werknemers van Strukton Systems en Provincie Noord Brabant en Ingenieursbureau Witteveen & Bos.

Voor meer informatie over dit project, zie een artikel op de website van Strukton: Prinslandsebrug technisch vernieuwd (strukton.com)

Dit zegt Projectmanager, Addie van der Bult over Leerkes Engineering:

“Wij hebben Dennis ingezet op een bruggen project discipline elektrotechniek.
Binnen dit project was er een grote hoeveelheid aan complexe documenten vereist waar Dennis zich in groepsverband heeft vastgebeten.
We hebben hem als een prettige en vooral als een secure engineer meegemaakt die het maken van extra uren niet vreemd is.
Voor eventuele projecten in de toekomst zullen wij zeker nog beroep op Dennis gaan doen.”

Cleanroom Cranes B.V. Eindhoven

Cleanroom Cranes B.V. valt onder Mennens B.V. en is gevestigd in Eindhoven. Zij bouwen hijsinrichtingen voor talloze sectoren maar met name voor cleanroom toepassingen. Deze worden uitgeleverd over de hele wereld.

Cleanroom Cranes heeft Leerkes Engineering benaderd om een project te toetsen aan de Amerikaanse NFPA 79 norm. Om machines te mogen leveren aan de USA, moeten deze voldoen aan de NFPA 79 norm.

Voor meer informatie over Cleanroom Cranes, zie hun website: https://www.cleanroom-cranes.nl/

Leerkes Engineering heeft een cleanroom portaal kraan getoetst aan de NFPA 79 norm, zijn bevindingen gerapporteerd in een Engelstalig rapport met daarin ook de aanbevelingen voor deze portaal kraan. Leerkes Engineering heeft daarnaast een FAT afnamelijst m.b.t. NFPA 79 ontworpen en afgenomen op locatie.

Dit zegt Projectmanager, Patrick Brouwers over Leerkes Engineering:

“Mennens Cleanroom Cranes heeft een lichte ‘cleanroom compatible’ portaalkraan ontworpen voor een klant met vestigingen in Europa, Verenigde Staten en Azië. Omdat in elk van deze werelddelen een of meer van deze kranen geleverd moest worden, moest het ontwerp behalve aan CE- ook voldoen aan de Amerikaanse NFPA 79-norm.

Dennis heeft het ontwerp van de besturing aan deze norm getoetst, advies gegeven voor noodzakelijke aanpassingen en de afname verzorgd bij onze toeleverancier. De opdracht is uitgevoerd volgens de gemaakte afspraken en afgesloten met een rapport waarin alles gedocumenteerd is.

Ondanks de krappe planning hebben we, mede dankzij de kundigheid en flexibele opstelling van Dennis, het project naar tevredenheid van de klant kunnen opleveren.”

TéDé Automatisering B.V. Meppel

TéDé Automatisering B.V. is voor relaties een echte partner op het gebied van industriële automatisering. Vanzelfsprekend kan de klant rekenen op deskundig advies bij de keuze van besturingssystemen, maar ook bij de configuratie van het besturingssysteem, het opstellen van het functioneel ontwerp, het ontwikkelen van de applicatiesoftware, het testen en in bedrijf stellen en het opleiden van operators en onderhoudspersoneel. Ook hier biedt TeDe een totaalpakket en wordt maatwerk geleverd.

Voor meer informatie over TéDé Automatisering, zie hun website: http://www.tede.nl/

Leerkes Engineering heeft een aantal projecten uitgevoerd voor TéDé Automatisering, waarbij Leerkes Engineering deze opdracht geheel zelfstandig de elektrische schema’s heeft vervaardigd met Eplan Electric P8 en Autocad. Deze werkzaamheden zijn bij huis uitgevoerd waarbij veelvoudig contact is geweest met de werknemers van TéDé Automatisering.

101 Industriële automatisering B.V. Almelo

101 Industriële automatisering is een klein bedrijf en is gevestigd in Almelo. De hechte groep bestaat uit professionals en bieden concrete oplossingen voor machinebouwers en industrie die willen groeien. Uitgebreide ervaring in processing, product handling en robotica en alle combinaties daartussen geven garantie op efficiency verbeteringen en kostenbesparing. Iedere dag verleggen zij samen met hun opdrachtgever grenzen om de technisch meest hoogstaande oplossing te realiseren.

Voor meer informatie over 101 Industriële automatisering, zie hun website: https://www.101ia.nl/

Leerkes Engineering heeft een aantal projecten uitgevoerd voor 101 Industriële automatisering, waarbij Leerkes Engineering deze opdracht geheel zelfstandig de elektrische schema’s heeft vervaardigd met Eplan Electric P8. Deze werkzaamheden zijn bij huis uitgevoerd waarbij veelvoudig contact is geweest met de werknemers van 101 Industriële automatisering.

PIA Service B.V. Joure

PIA Service staat voor Processing & Industriële Automatisering (PIA) Service. Het bedrijf begon in 2007 als eenmanszaak en is inmiddels uitgegroeid tot een onderneming met 45 medewerkers. Ze zijn actief in zowel binnen- als buitenland. Hun werk komt het beste tot zijn recht bij een goede en open relatie met hun klanten. Daardoor kunt u rekenen op automatisering die volledig bij u past en voorzien ze u van advies op maat.

Voor meer informatie over PIA Service, zie hun website: https://piaservice.nl/

Leerkes Engineering heeft ondersteuning geboden door reviewen van een project onder de UL508A norm. Daarnaast heeft Leerkes Engineering voor een aantal complexe projecten de veiligheidscalculatie gemaakt met de veiligheidssoftware Sistema (onder ISO 13849-1) welke met een uitgebreid rapport aan PIA is gerapporteerd.

Vanderlande Industries B.V. Veghel

Vanderlande valt onder Toyota Industries en is gevestigd in Veghel. Vanderlande is wereldwijd marktleider op het gebied van toekomstbestendige logistieke procesautomatisering op luchthavens en in de pakketmarkt. Het bedrijf is ook een toonaangevende leverancier van procesautomatiseringsoplossingen voor magazijnen.

Vanderlande richt zich op het optimaliseren van de bedrijfsprocessen en concurrentieposities van haar klanten. Door nauwe samenwerking streeft zij naar de verbetering van hun operationele activiteiten en de uitbreiding van hun logistieke prestaties. Het uitgebreide portfolio van geïntegreerde oplossingen van Vanderlande – innovatieve systemen, intelligente software en life-cycle services – resulteert in de realisatie van snelle, betrouwbare en efficiënte automatiseringstechnologie.

Voor meer informatie over Vanderlande Industries, zie hun website: https://www.vanderlande.com/

Leerkes Engineering heeft de ondersteuning geboden aan de R&D afdeling van Airports en Warehousing. Dit heeft betrekking gehad op het maken van Elektro/Mechanical typicals en het analyseren van issues, het converteren van IEC documenten (elektrische schema’s, single lines, materiaallijsten, etc.) naar Canadese (CSA) documenten.

Daarnaast heeft Leerkes Engineering een calculatiesheet ontwikkeld m.b.t. NFPA 70 maximale kabellengtes en kabelberekeningen. Deze werkzaamheden zijn bij huis uitgevoerd waarbij veelvoudig contact is geweest met de werknemers van Vanderlande.

Dit zegt Teamleider, Sander Los over Leerkes Engineering:

(Recensie komt nog)

Curriculum Vitae

Dennis Leerkes heeft voordat hij begon als zelfstandig ondernemer, vele projecten uitgevoerd als werknemer bij diverse werkgevers.
Zijn Curriculum Vitae is hier te downloaden.