Over Leerkes Engineering

Ik ben Dennis Leerkes. Geboren en getogen in Deventer.
Sinds 2019 werk ik als freelance electrical engineer.

Na mijn leerzame tijd bij de Koninklijke Marine als Elektromonteur en duiker ben ik in 2008 begonnen als Eplan tekenaar in de scheepsbouw sector. Destijds ben ik verhuisd naar het mooie Drenthe, waarbij ik bij verschillende opdrachtgevers in het noorden van Nederland projecten met succes heb uitgevoerd.

Ik heb mij in een korte tijd gespecialiseerd in Eplan Electric P8, waarbij niets geheim bleef qua functionaliteit van Eplan. Daarnaast heb ik kennis mogen maken met andere engineeringstools zoals Autocad en Typical Manager.

Na een aantal jaar engineeringservaring opgedaan te hebben besloot ik de opleiding HBO bachelor Elektrotechniek te gaan volgen in avonduren en in het weekend. Met goed gevolg afgestudeerd in februari 2017 als Bachelor of Science. Ik heb me in de opleiding gespecialiseerd in energievoorziening, waarbij de nadruk ligt op energieopwekking, energietransport en energieopslag.

Als afstudeeropdracht heb ik de NEN-EN-IEC 614369-1 norm mogen implementeren bij een bedrijf. Hierbij heb ik onderzocht in welke mate deze norm al geïmplementeerd was en toegepast werd. Daarna de resultaten schriftelijk en mondeling gepresenteerd en aanbevelingen gedaan om de norm verder te implementeren.

Inmiddels woon ik sinds 2018 alweer in Deventer en ben ik sinds 2019 begonnen als freelancer.

Ik ga vanaf september 2021 weer een nieuwe opleiding starten aan de University of Twente. Dit is de 2 jarige Master “Sustainable Energy Technology” (SET) met voorafgaand een premaster van een half jaar. Ik hoop met deze opleiding in te spelen op het tekort aan academische ingenieurs met expertise in duurzame energie. Hiermee hoop bij te dragen aan een mooie energie transitie waarbij de aarde weer net een stukje groener wordt.

Mijn sterke punten zijn dat ik veelzijdig ben opgeleid en veelzijdige relevante werkervaring heb in diverse sectoren. Ik beheers verschillende Engineering tools en het Microsoft Office pakket op professioneel niveau. Daarbij beheers ik ook verschillende programmeertalen zoals Delphi, Visual Basic for Applications en C.